Termelőinknek

Az ország egészében és Szlovákiában termeltetünk mákot. Stabil termelői körrel rendelkezünk, nyitottak vagyunk az új termelőkkel való együttműködésre.

A mák vetésére kora tavasszal (február vége – március eleje) kerül sor (megfelelő vetőgéppel), aminek nagy előnye, hogy amennyiben nem kel ki, kitárcsázás után más termény még ültethető. Cégünk biztosítja a vetéshez szükséges vetőmagot, melyek már az időjárási viszonyokhoz sokkal jobban alkalmazkodnak. Fajtáink nagy előnye, hogy megfelelő talajelőkészítés mellett minimális gyomirtást igényel, száraz időszakban is kevés gomba elleni védekezésre van szükségük. A termeléstechnológia leiratát szintén termelőink rendelkezésére bocsátjuk. Kézi gondozásról a vetéstől a betakarításig egyáltalán nincs szükség. Mindemellett több éves tapasztalattal és szaktudással rendelkező integrátoraink segítik munkájukat, hogy a lehető legjobb eredményt érhessék el.

A máktermesztés egyik nagy előnyeként kiemelhető jövedelmezősége és pozitív hatása a talajra. Mivel kevés tápanyagot von ki a talajból és júliusban-augusztusban történik a betakarítása, remekül előkészítheti az őszi vetést, kiválóan beilleszthető a vetésforgóba. Növeli a hozamát az utána vetett növényeknek, akár 20-25%-kal is többet terem a mák után vetett búza vagy repce. A betakarítást egyszerű gabonakombájnnal lehet végezni, ennek beállításában szintén segítenek szakembereink.

Biztosítjuk a vetőmag mellett mák felvásárlását betakarítás után, ennek alapfeltétele egy szerződés megkötése a két fél között.

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.